2 år som gift kvinna

Vid denna tid för två år sedan hade jag just klivit innanför dörrarna på Salong Spegeln för att fixa till mitt hår inför den stora dagen. Först så fixade vi till sminket för att sedan ta tag i håret.

På bilden här nedanför ser ni hur jag såg ut när det va dags för lunch. Jag har svårt att förstå hur mitt sällskap vid lunchbordet kunde ha ett vettigt samtal med mig när jag såg ut så här.



En annan händelse som är ett starkt minne är när min svägerska Marit kommer in i salongen. Hon har funderat och tänkt hur jag skulle ha håret. Jag är inte den som vill ha en vanlig klassisk uppsättning. Jag visste väl inte heller hur jag ville ha håret men eftersom min frisör hade bra koll på mig och min personlighet så fick hon till en klockren och lite rockig frisyr. 

Iallafall så kom Marit in i salongen och kollade på mig och sa att det va självklart att jag skulle ha en sådan frisyr. Måste påpeka att allt är mitt eget hår (inget tillsatt).



Sedan var det lillpluttan Claras tur att få lite lockar i håret. Hon satt som ett ljus när Lotta fixade till hennes hår.

 
Här har vi lilla Cornelia ochså på bild


Efter att vi gjort oss i ordning så åkte vi till Zorngården för fotografering. Se gärna vårt fina bildspel här. Fotografen Ida Melin från Malung (Lima) va helt suverän.

http://www.idamelin.com/TobiasochJeanette.html

Klockan rusade iväg och sedan var vi i kyrkan. Jag och min blivande man Tobias samt våra barn satt och väntade en liten stund. Prästen Gunnar Kärrbom sa att det va dags. Vi stod helt chockade. REDAN.

När vi stod längst bak i gången såg väl prästen att vi båda va lite spända och kommenterade då att Tobias hade häftiga skor. Slappnade av en liten stund och sedan började kantorn spela. Kände att tårarna började bränna i ögonen. (ska berätta att jag har suttit hemma och lyssnat på låtarna och tränat på att inte börja gråta) Hela vägen till altaret försökte jag hålla mig och när jag passerat alla så kunde jag slappna av.

Vigseln var lättsam och våra guldkorn till barn började springa runt på mattan framför oss och leka. Passade in i vår familj. Alla fick sin lilla uppmärksamhet.

Efter själva akten var det dags för det lilla roliga. FESTEN.


Måste säga och det låter väl som en klyscha men det är den roligaste festen jag varit med om.
Det enda jag tyckte men som man inte kan ändra på var väl att jag ville sitta bland alla andra och höra vad de snackade om och ved de tyckte om vigseln, bröllopshäftet mm.

Ska även lägga in en bild på vår fantastiska tårta. Det va vit choklad på kanterna. Tårtbotten va choklad, i fyllningen var det nougatkräm och något mer som jag inte riktigt kommer ihåg.



Självklart så var det bruden och brudgummen som stängde och låste festen. Just ja, här kommer ett minne till. När vi dansat ett tag till bandet Woodpjucks och sedan disco så kom det en massa som ville säga tack och hej och då började jag tycka att va trist att de ska åka nu och funderade om varför de skulle hem så tidigt. De förklarade då att klockan va över tre. Själv stannade vi till fem och sedan va det Mora Hotell som väntade och sömn i några timmar innan vi skulle tillbaka och städa.

Det va en underbar dag. Tack alla som deltog på något sätt och förgyllde vår dag.


Den lilla familjen (Isac föddes ca 1 år efter bröllopet)

2 tips till de som ska gifta sig framöver. Njut under hela dagen, allt löser sig. Se till att någon annan städar så man slipper det dagen efter.

En av alla barnens julklappar

Här kommer en julklapp som jag köpte till mina barn som faktiskt va himla roligt att ha hemma. Jag köpte ansiktsfärg av O-Råsa som även proffsmålare använder. Spana in så fina mina brudar blev.

Hör av er om ni vill att jag ska komma hem till er och visa O-Råsa produkter på ett party.

Cornelia skulle självklart ha en rosa och lila fjäril medans Clara hellre ville ha ett mönster som fanns i beskrivningen.



Jag är faktiskt ganska nöjd med mina konstverk för att vara första gången.



Cornelia vill inte tvätta av sig sin fjäril så jag tror hon blev nöjd.


Ett år rusat förbi

Nu snart fyller Isac ett år och jag har varit hemma i över ett år. Ångesten kommer krypande. Ska jag börja jobba heltid nu. Hur ska jag orka det? Från att vara helt ledig till att arbeta 8 timmar per dag.

SUCK

Det värsta är att dessa dagar är sista dagarna jag är föräldraledig, jag har nu tre barn och kommer inte skaffa fler . Jag har haft ett skönt år. Inte många måsten utan bara mammagympa en dag per vecka. Det som känns skönt är att min man iallafall är hemma med Isac nu så han får vara hemma en liten stund till.

Det är nu som jag även ska försöka börja med ett nytt liv. Tänka på vad jag äter. Iso-dieten ska vi prova nu. Håll tummarna så får vi se hur det går. I mitten av maj ska vi till Cypern så tills dess har jag uppnått mitt mål.


Livet innan barnen (igen)!

För ett tag sedan så funderade jag på vad jag sysslade med innan jag fick barnen.

NU VET JAG!

Jag har precis suttit vid matbordet och kollat på bilder som jag haft här hos mor och far. Tror att många av er som läser min blogg eller läser mina inlägg på Facebook är med på mina kort. Här kommer en liten lista över saker jag kollat på.

Klasskompisar och resor vi gjort under grundskolan (med och utan Särna klassen)
Klasskompisar från gymnasietiden (balen, studentfester, klassens avslutning i Sätra)
Fotbollsfester IFK Moras damlag
Resa Tyskland
Resa Zalinieki
Resa Stockholm Fame
Idre Fjäll, skidbacken, After Ski, Ungdomsdisco mm.
Släktmiddag hos farmor och farfar (juldag)
Oj oj oj så många bilder och roliga minnen.

En del bilder känner man sig riktigt snygg på och andra vill man inte ens se på även om man skulle ha smörpapper i mellan. Tack alla ni som hittills gjort mitt liv himla roligt. Vi fortsätter väl att ha roligt tillsammans framöver.

Få se om jag kommer att scanna in några favoriter o lägger in dem i min blogg.

Å ni som inte va med på bild kommer förhoppningsvis fastna i min kamera framöver.



Musikhjälpen

Årets radiohappening är helt fantastisk. Jag och min musikgalna man Tobias ramlade över detta förra året och lyssnade lite sporadiskt på detta. Nu i år har vi lyssnat betydligt mer. Det blir så himla bra när alla radiolyssnare får smsa och önska fram låtar som de vill höra.

På något vis så blir det en så otroligt bra blandning av låtar hela tiden / dygnet runt tillsammans med hur många bra kändisar som helst som ställer upp för detta. Vi har själva just önskat en låt och skänkt en liten slant till detta. Även om vår låt inte hinner spelas så har vi iallafall bidragit till något. Gå in och läs om detta och skänk en slant ni också.

Klicka på bilden för att läsa mer om musikhjälpen.




Ny investering

Tycker att vi alltid dammsuger här hemma men har Isac sen hoppat runt en stund så är han alldeles full av hundhår och något vitt damm på byxorna. USCH. Idag har jag tagit tag i detta och investerat i en ny dammsugare. Spana in denna här nedanför. Våran är orange. Helt i min stil. Å en sak till. Vilket sug. Nu kan väl inget vitt damm stanna kvar på golvet när vi kör med denna.

Våran gamla Volta blir nog placerad på övervåningen tills den rasar ihop.

Om min film inte fungerar så finns det jag vill visa här.

http://www.electrolux.se/node37.aspx?categoryid=4835


Julstämning


Mitt i en rejäl förkylningsperiod hos oss passar vi på att ta in julstämningen.

Tobias gick ut i förrådet och lyfte in alla julsaker. Barnen jublade. Kommer en massa bilder på vår kvällsaktivitet. Sitter nu i soffan och kollar på vår fina gran. Det är så sött när barnen hängt en massa fina kulor längst ner där de själva når. Njut av bilderna. Kram kram




Pappa Tobias klär grenen tillsammans med barnen när mamma Nettan står uppe i soffan och fotar.



Cornelia eld och lågor över att få hänga allt fint i granen



Clara är också överlycklig

'
Lilla febriga Isac glad han också. Vad är nu detta som mamma och pappa tagit fram??



Vår vackra gran tillsammans med det underbara bröllopsfotot.

Utveckling

Tack och lov för alla framsteg vi i samhället gör. Så himla tacksam att man idag har möjlighet att åka till en bensinstation och köpa receptfria läkemedel. Jag hörde på reklam att det fanns att köpa på ok/q8. Läste även i en blogg att statoil numera har receptfria läkemedel.

Jag tycker att jag hade bunkrat upp med alvedon/ipren mm för att täcka in om någon av barnen blev sjuk. Har barnen feber en längre tid och använder samma styrka så går de snabbt åt. Istället som förr och ringa runt till grannar/vänner som har barn i samma viktklass så kan man nu åka till en bensinstation och köpa det man behöver.

Tack tack för framstegen som sker i samhället.

           

Några svin!

Just nu är jag omringad av svin.

Igår va jag på en julfest med jobbet samt en massa andra männsikor. Midvinterblot. Toppen föreställning. När jag sen står i kön för att ta kaffe och kaka ställer sig en bekant man +60 bakom mig. Hans ord va ungefär. Du ska inte tro att du ska få stå sist i kön. Står man här har man möjlighet att ta på lite rumpor. Sen kände jag en hand på min rumpa. Nej du, sa jag det är inte ok. Ta på min manliga kollega här bredvid istället!!!!  JÄVLA SVIN tänkte jag, synd att jag inte sa det. Har mycket skinn på näsan men tydligen inte tillräckligt.

Berättade sedan för andra kollegor och tydligen så hade han tafsat på några till och framförallt på överkroppen på vissa. IDIOT. Skriver av mig detta nu så jag kan lägga det bakom mig.

De andra svinen är väl mina små älsklingar. Misstänker att Cornelia och Isac drabbats av svininfluensan. 2-3 dagars hög feber och lite otäck hosta. Annars har det inte varit så farligt. Skulle kunna vara förkylning också .....

Känner något som kommer i min hals men försöker hålla allt borta med whiskey. Vi får se hur det går.


                 

Inför morgondagens pepparkakshus pynt

Jag och Cornelia var iväg en sväng på eftermiddagen. Vi köpte då det första pepparkakshus som vi i min familj ska bygga. Själva bygget började jag med nu på kvällen när barnen sov.

Jag har hört mycket om att det gör så otroligt ont att bränna sig på smält socker och hade tänkt undvika det. Men är man klantig och tänker att jag inte ska bränna mig så självklart gör jag det. Egentligen ska man försöka att inte tänka på det alls. 

Fler saker som drabbar mig är att jag någon gång tänkt att jag inte ska tappa den nya mobilen i asfalt där det är vattenpölar, tre sekunder efteråt ligger min mobil där. Har ett till exempel som drabbade mig. Utanför Ica Supermarket skulle jag parkera min cykel, låsa den ock springa in och handla. Tanken slår mig att jag ska inte tappa nyckeln ner i en "ventilations brunn med fast galler som är ca 1 meter djup ". Självklart så gör jag det. Får då springa in på affären o höra om de har någon magnet eller liknande så jag kunde försöka fiska upp den. Kändes lite pinsamt att stå där på knä på gågatan och fiska upp min nyckel. Kändes som en evighet innan jag lyckades fiska upp nyckeln.

Här kommer nu en bild på märket efter hett socker. Smörjer med aloevera nu o hoppas färgen kommer tillbaka snart.

                                                   


Nöjd över dagen.

Det har inte hänt mycket här idag men ändå känner jag mig tillfredställd.

Skickade ett sms i morse som ledde till att jag samtalade med en person hela kvällen. Det känns så underbart när man får det förtroendet att någon vill komma hem och prata av sig. Hoppas alla kan somna skönare ikväll när man fått ventilera lite.

Mina vänner

Lördag kväll var det dags igen att träffa mina vänner och dricka glögg och äta gott. Så himla roligt. Efter maten var det dags för snack o vindrickande. Det är så himla skönt att bara sitta tillsammans med sina vänner och bara snacka. Man behöver inte tänka så mycket på vad man säger utan jag litar helt på dessa brudar.

I bokhyllan låg sedan mitt favoritsällskapsspel "Med andra ord". Har ni inte spelat det spelet så måste ni göra det. Roligt och ibland klurigt. Tvärt var kl 01.00 och vi började fundera hur vi skulle ta oss hem. Lyckades fiska fram en chaufför och var hemma vid 2 snåret. Det är så fantastiskt att inte känna behovet att vi måste ut o dansa uten kvällen gick ut på att umgås/ äta och snacka. Alla behöver komma hemifrån ibland o bara släppa hushållet i några timmar. Tack för att ni finns!

Att jag sen har en sån underbar man som låter mig sova till 09.30 var ju inte helt fel. Tack, älskar dig. Nu är det nog dags att sova igen eftersom det fortfarande känns som om jag saknar några timmars sömn i kroppen.

Kungen Winnerbäck. Lika bra som alltid.



Ojojoj vilken artist. Alltid lika roligt att åka o kolla på Winnerbäck.
Har nu sett honom 6 gånger.

2001 åkte jag och min man tillsammans med två kompisar och såg honom i Malung. Lilla Malung.
När vi berättade att vi skulle se honom så var det ingen i vår närhet som visste vem han var. Nu idag skulle jag bli chockad om någon har missat vem han är.

Hade chansen att prata med honom 2003 i Hudiksvall där jag fick gå backstage. Vågade inte prata med honom men började istället prata med helt okända Elin Sigvardsson (som numera är känd).

Tror ni jag kommer somna gott ikväll. Hela huvudet fullt av Winnerbäcks sångröst och låtar.

God Natt o här kommer bilder från spelningen.



3 nätter

Jag har lovat Clara att när hon sover 3 hela nätter i sin egen säng så skulle hon få en ficklampa som hon kollat på. För ca 2 månader sedan kom vi på denna idé. Nu i morse lyckades hon med den 3:e natten i följd.

Vi packade ihop oss efter lunch och åkte till ÖB. Jag tänkte att vi kanske skulle köpa riktiga ficklampor istället men självklart så ville de ha lamporna som vi kollat på tidigare "Littlest Pet Shop" .

Själv köpte jag mig lite utebelysning. Spana in så fin min buske blev.


RSS 2.0