Påskpynt

Har pysslat lite med mina tjejer nu på kvällen. Jag vill få påskstämningen hemma.
Plockade ris och sen pyntade vi dem med fjädrar och små kycklingar.

Mysigt värre hemma.



Mina ljusbrickor.

     

Så otroligt söta kycklingar. Finns på Åhlens.





Vår Isac

Vår minsting Isac har på något sätt upptäckt alla roliga och speciella ställen som man kan vara på.

Först har vi här Isac i bokhyllan. Detta har väl hänt många föräldrar.



Sen har vi en till ganska vanlig. Isac under en stol.



Den sista är lite mer unik. Isac mellan kökslådorna



Vi får väl se vad han hittar på nästa gång.

Heavy Metal

Nu har jag hittat mitt nya kall. För några veckor sedan droppade en inbjudan ner till barnkalas. Hårdrockskalas. Tror jag blev mer eld och lågor än barnen. Började planera på en gång. Inhandlade coola kläder och funderade hur jag skulle måla tjejerna. Eller funderade. Det finns väl bara ett motiv man kan måla. Jag blev nöjd med resultatet.

Har ni inte provat så är det otroligt roligt med ansiktsfärg. (säljer om intresse finns)










Totalt kaos.

Måste berätta om en situation som jag inte kunde hantera. Jobbigt. Har just varit i Stockholm och samordnat en utbildning för medarbetare till mig (från andra kontor) samt föreläst i mina kunskaper.

Natten till måndag kom magsjukan hem till oss. Först drabbades jag och sedan gick den vidare i familjen. Måndag eftermiddag skulle jag ta tåget till Stockholm men det tåget missade jag. Jag missade även en hel dags förberedelser inför mitt framförande på kursen.

Tisdag morgon var jag pigg och skulle bege mig till storstaden. Laddad till tänderna. Pratade med min förare samtidigt som jag i huvudet försökte förbereda mig. Tänkte att det här fixar jag. Kände att jag hade en plan/ tanke och ev. liten röd tråd i det jag skulle snacka om.

Deltagarna kom in i kurslokalen och jag kände hur nervositeten kom krypande. Körde en presentation av mig (kommer inte ihåg vad jag sa) och sedan fick alla presentera sig. Efter det kände jag att alla hade jobbat såpass länge så allt jag planerat föll ihop som ett stort korthus. Varför ska jag gå igenom saker som de redan kunde och som de använde sig ofta av!!!

Körde igång med min redovisning samt även övningsexempel. Det gick fort. Gick igonom allt annat som också gick relativt fort. Tusen tankar snurrade i huvudet. Hur kan jag nu vara så värdelös och prata nu när jag står här? Varför tar jag det inte lungt nu när jag pratar? Hur intressant låter jag egentligen? Jag måste vara den mest ointressanta föreläsaren som finns!!! Alla tankar kom på samma gång. Vart tog min plan/ tanke och ev. liten röd tråd vägen? Jag beslutade att vi skulle gå på fika lite tidigare. Under fikat satt jag och funderade hur jag skulle få till detta. Jag hade pratat om allt och vi hade ca 1.5 h kvar på schemat.

Efter fikat kom jag på att om jag sätter mig på en stol mitt i lokalen kanske vi kunde få en lite bättre dialog. Det va en dialog jag var ute efter men svårt att få när man inte känner sig bekant med gruppen. Ingen sa något, jag kastade ut lite frågor men det var ingen som nappade. Kände paniken växa igen och beslutade denna gång att vi avslutar allt för dagen så alla som ville fick lite mer fritid. Så blev det.

Nu är det inte bara så att jag säger att jag var dålig för att få bekräftelse utan jag var verkligen dålig på tisdagen. Jag försökte lägga detta åt sidan på kvällen och tänkte att jag måste visa att jag är så mycket bättre än vad jag visade tidigare. Tanken jag hade sen var att jag måste låta skarp och erfaren för att plocka pluspoäng (visste ju att jag skulle kunna vara så mycket bättre än så som de sett mig).

Resterande vecka gick mycket bättre och på fredagen avslutade jag allt med information där jag även fick till en liten dialog, lite spontana frågor mm. Har just nu suttit och läst utvärderingen och upptäckt att de måste ha glömt bort min första dag. SKÖNT! Eller så var samtliga så snälla och såg att jag klappade igenom totalt. Nu kommer jag att våga visa enkäten om utbildningen för chefen samt de andra berörda.

Nu är det iallafall helg och jag är hemma hos familjen. Har skrivit av mig så nu ska jag släppa tisdagens eftermiddag. Åtminstone till på måndag.

Solglasögon

Nu har jag köpt solglasögon idag så jag klarar mig den här våren. Hittade två st på HM. Påminner om en kollegas glasögon på deras bröllopsbild från början an 80- talet. Oj va vi har skrattat åt hennes glasögon. Mina närmar sig mer och mer det utseendet.


Fredagsmys på badhuset

Idag har vi varit på badhuset. Så skönt. Hela familjen. Alla våra barn älskar vatten. Så roligt att se att de skiner upp när vi ska till badhuset. Lilla Isac satt i lilla plaskpoolen och lekte. Tjejerna hoppde runt i den lite större. Känns så bra i hjärtat när hela familjen hittar på något. Att de sedan blir trött på kvällen är lite bonus.

Modiga Clara hoppar gärna från trampolinen. Cornelia vill gärna lite olika saker men är lite feg när hon kommer till kritan. Isac lärde sig idag att han inte kunde slappna av och sitta i den större bassängen för då får man en kallsup.

Tack min underbara familj för en bra dag.

Pärlor

Idag kom mina underbara barn på besök till jobbet igen. Gick lite bättre idag eftersom det inte var telefontid just då. Vi fikade på jobbet och sedan ville de in till mitt kontor och måla samt stämpla lite. Isac utforskade golvet istället. Hittade spännande nycklar till mitt skåp, han var även på väg in i skåpet några gånger.

De flesta av kollegorna tyckte nog att Isacs glassätande var mest underhållande. Tror han tryckte i sig en GB-sandwich på under 2 minuter. Ganska bra för en som är lite över ett år.





Spana in Isacs strumpor samt byxor. (Behövs grundligare städning på vårt jobb)

Mig själv igen

Oj oj oj. Jag märker mer och mer att jag blir mig själv igen. Det är väl både positivt och negativt.

Det positiva är väl att jag har börjat köpa skor igen och nu inte bara till mig själv utan nu har jag även chansen att köpa skor till mina barn. Härligt. Det negativa är väl att pengarna försvinner ;)

Här kommer bilden på mina nya skor. Mamma jag lovar att nu kasta tre par skor (fast kanske inte mina)


Full fart framåt

Nu har jag fått upp helfarten igen. Har idag haft veckomöte på jobbet och i och med det har jag nu klivit in i ytterligare några roller. Hur mycket orkar jag egentligen??? Lite till tror jag.   :)

Idag har jag bildat min egen fest kommitté, jag kommer även att ansvara lite för friskvård på jobbet (ska presentera ett bra koncept framöver). Det är väl de två sakerna jag tog på mig nu. Snart är det även dags för att ta tag i utbildningen som jag ska hålla i vecka 11. Tror inte att jag skulle stanna så länge på mitt arbete och jag enbart sysslat med samma saker dag ut och dag in.

Har hört att många undrar hur jag orkar, eller hur jag orkar vara hemma själv med barnen när min gubbe är borta på hockey. Vet inte vart kraften kommer ifrån men jag har väl laddat batteriet när jag varit hemma. Jag tycker det mesta är roligt och ser en massa möjligheter. Jag trivs med det jag gör och därför orkar jag också med det mesta. Visst kan man bli less ibland men för det mesta finns det ljuspunkter i allt.

När det handlar om min man så har han alltid varit involverad i hockey. Det ingår lite i förhållandet. Jag själv (och även han) skulle bli tokig om vi skulle vara hemma varje kväll (hela kvällarna). Vi behöver lite aktiviteter där vi är från varandra för att sedan kunna vara glada när vi umgås på kvällar och helger. Klart att det börjar bli lite mer jobbigt när man ska planera in barnens aktiviteter men på något sätt har vi fixat pusslet denna säsong också. Nu blir det snart uppehåll från hockeyn och sen får man se vad som händer till hösten. Här kommer en gammal bild på mig vid mitt arbete. Så här vill jag att mina medarbetare skall se mig. 

EN GLAD OCH LITE TOKIG TJEJ.  (bilden är tagen på den gamla arbetsplatsen)


RSS 2.0