2 glas vin

Tänk er en 15 kilos potatis säck som man kastar ner i en soffa. Så känner jag mig nu efter 2 glas vin. Helt avslappnad i soffan. Skönt.

Mitt arbete

Jobbade i dag. Känns så konstigt att jag snart varit borta i 12 månader. När jag kommer dit är det som om jag aldrig varit borta. Just nu är jag väldigt poppis på jobbet eftersom Isac är med. Vi satt i chefens rum och arbetade idag. Efter ett tag blev Isac varm i kläderna och började hoppa runt i korridoren. (han kryper inte utan hoppar runt på rumpan istället)

Samma snack i korridorerna som när jag gick hem, handläggningen sitter fast i fingrarna tror jag. Lite nyheter men det tar jag tag i efter jul när jag börjar arbeta på riktigt. 

Kollegor pa jobbet tycker också att det känns som om jag varit där hela tiden. Konstigt.

På vägen hem köpte jag hamburgare till mig o barnen (onyttigt, ja men jag behövde det just då). Satt och vräkte i mig den utan för dagis. Tjejernas fröken såg mig så hon undrade väl varför jag satt där i bilen utan att hämta barnen När jag var hemma fortsatte jag plocka det sista, bakade en banankaka och sedan plockade jag fram alla leksaker jag skulle visa www.o-råsa.se .

Kl 18 hade jag ett party hemma hos mig. Spännande. Många som inte hade barnvakt så det var ok att ta med sina barn. Blev lite livat ett tag men så är det med barn.

Kändes lite konstigt att stå och prata inför mina vänner. Skulle nog ha pratat lite mer om produkterna och visa lite flera saker. Jag är lite mot att någon ska stå och prata för länge om det som de säljer. Min tanke är att jag pratar lite och sedan får man kolla på sakerna själv och ställa frågor. Sålde en del.

Nu ska jag bara slappa en stund och dricka mängder vatten så förkylningen håller sig på avstånd från mig. 


 

2 timmar kvar

Nu är det inte mycket kvar att plocka inför visningen här hemma. Slängde ut en inbjudan på Facebook, ska bli spännande o se hur många som kommer.

Mycket som händer

Känner att det är jätteroligt nu när jag har kastat upp så mycket bollar i luften. På onsdag ska jag hålla ett litet party hemma o visa mina O-råsa saker. Vet egentligen inte hur många som kommer. Tänk om det bara trillar in folk. ROLIGT. Känner bara att jag måste ha fika till alla som kommer hit.

I morgon blir det nog bullbak samt någon plåt med mjuk kaka (kärleksmums kanske). Vi får se. Barnen vill väl säkert baka hela dagen. Skulle ju kunna göra en banankaka också.

Ångesten att börja jobba på riktigt kommer krypandes nu tycker jag. Har lovat min chef att arbeta 15 % nu fram till jul för att vi ska kunna arbeta ikapp våra balanser fram till jul. Mina funderingar är hur jag ska kunna arbeta 100 % efter jul. Det blir nog bra. Barnen måste få mycket tid med pappan också. Nu ska jag krypa ner i sängen och bygga upp min energi o tålamod inför bakningen i morgon.

                       

Räkningarna !!!!

Nu har jag suttit och fört in månadens räkningar.   ROOLIGT

Samtidigt satt jag och funderade hur jag ville göra om i mitt kök (vi totalrenoverade nedervåningen 2004 men det gick nog lite fort så nu vill jag ändra tapeterna). Jag har redan sett ut det nya köksbordet och stolarna jag vill ha men efter denna stund med räkningarna så dröjer det nog innan det blir nya möbler.



Från första början var jag inne på ett fyrkantigt bord i barhöjd med 8 stolar men sen började jag tänka på alla barnen. De brukar ramla ner från stolarna ibland och då tycker jag att det gott och väl räcker att ramla från stolar med normalhöjd (man blir livrädd ändå).

Sedan vill jag rulla in bokhyllan från vardagsrummet till köket (även den i ek som mycket annat i köket är) och köpa nya "vitrinskåp" med riktiga dörrar till vardagsrummet. Därefter ska jag byta ut soffan och fotöljerna till en soffa som passar bättre i rummet.   SUCK

Ni som nu läser min blogg och kikar förbi på onsdag på mitt party får gärna komma med ideér samt lägga bud på befintliga möbler som jag inte vill ha kvar.
(Skojade bara, ska inte försöka sälja möblerna på onsdag)

Nu blir det att fixa på skrivbordet igen. Sedan God Natt!!!

Min weekend i Idre

Har haft en helskön helg i Idre. Fikat, fikat, fikat och sedan fikat igen.

Upptäckt att det har flyttat in en massa nya människor i lilla Idre under dessa år som jag varit borta. Träffat en massa trevliga mammor, farmödrar, mormödrar, fastrar, mostrar,gudmödrar, barn mm. Vi har pratat om leksaker, svininfluensa, förlossningar, dagisplatser.

Min mamma och pappa har passat barnen en del när jag varit ute på partyn. Jag har provat ligga på spikmatta i 20 minuter. Ätit god mat. Fått sovmorgon en dag. Annars har jag mest kopplat av och druckit kaffe. Jättehärlig helg.

Clara och Cornelia fick arbeta på Bua lite. Jättenöjda. Cornelia ville ge sin mamma en blomma efter att hon arbetat. Jag blev jätteglad. Hon är väldigt omtänksam.  



Nu är jag hemma och myser med familjen igen. Får se när jag packar in barnen i bilen igen och drar upp till fjällen. Tack alla som varit med och gjort min helg till en toppenhelg.

KRAAAM  


Idre

Så himla skönt det är här uppe i Idre nu. Lågsäsong. Jag är hos min mor o far med barnen o bara slappar. Man behöver det ibland. Åker hem till mora i morgon igen. Tack alla som hittills gått på o-råsa party. Trevligt och se vem som bor på byn nu. I morgon blir jag som tjorven o umgås med båtsman. Ska försöka ta lite bilder på de hundarna. Kommer framöver.

Trött nu, ska snart sova.

I morse skulle jag gå upp 05.45 men snoozade till 06.15. Senast 07.30 skulle vi sitta i bilen för att ta oss upp till Idre. Jag var ganska effektiv och packade åt mig och barnen, gjorde mig i ordning samt fixade frukost till samtliga barn så de kunde äta i bilen.

07.30 gled vi ut på riksväg 70.

Bilresan gick bra med alla barn men det var dimmigt bitvis. Sedan var det dags för min första visning. Vi var hos min svägerska som bjudit in andra mammor som hon umgås med. Barnen fick vara med eftersom morföräldrarna jobbade. Tänkte att även de kunde visa hur man byggde saker. Tror att många tyckte det var intressanta saker. Sålde faktiskt bra tycker jag. Nästa gång ska jag ta reda på vilken åldersgrupp gästernas barn har för att försöka täcka in allas behov.

Roligt att visa upp fina saker till bra pris.

Klockan 19 hade jag sedan ett annat party. Mamma hade bjudit in hennes vänner där vissa också är farmor/mormor och som kunde tänka sig vara intresserade av leksaker nu mot jul. Trevligt att träffa många av mina kompisars mammor. De köpte också mycket men många sa att barnbarnen redan har så mycket så det är svårt att köpa. Känns ändå som att alla som varit gäst hittat något de ville ha och det känns bra tycker jag. Dessa partyn är också väldigt socialt. Man kommer hemifrån och kan snacka lite med sina vänner.

OOOj va jag gäspar nu. I morgon ska jag till min kusin och visa mina saker. Skoj. 

God Natt och tack för idag.

 

Inför morgondagen

Idag hittade jag på en massa skoj med barnen. Vi testade en massa saker som kom från www.o-råsa.se

Isac satt och lekte nöjt med polisbilen



Jag packade resten av sakerna i stora kassar.

Clara och Cornelia la golvpusslet.


Efter det så spelade vi spel. Det gick bra men barnen blev ledsna när de kom på minus och blev tvungna att lägga tillbaka passagerarna. Flickorna skulle ha alla kvinnliga passagerare så jag fick nöja mig med karlar och äldre pensionärer.

Få se om det säljer något framöver.



God Natt

Mina år tillsammans med vårt staket.

Vi flyttade in januari 2004 i vårt hus. Clara föddes på sommaren -04 och året därefter upptäckte vi behovet av ett staket på gården. Vi köpte ett staket som nästan var klart, tryckimpregnerat. Det gick tre år och jag kom på att staketet skulle vara vitt. Sommaren 2007 eller om det var tidigare, år 2006 så började jag måla staketet. Det blev grundmålat en gång och sedan ledsnade jag (eller om vädret inte var ok). Vintern 2007 gifte vi oss, sommaren 2008 var jag gravid o min man vill inte att jag skulle måla när jag var gravid (inga protester från mig). Men nu i somras när Isac var född var det dags att ta tag i staketet igen. Nu hade det stått i 2 eller 3 år med bara grundfärg i sol/regn/kyla/snö. Det såg inte så fint ut.

Först blev jag tvungen att skrapa staketet. Det tog nästan hela sommaren. När jag sedan skrapat allt blev jag tvungen att ta lite till eftersom de lossnat mer färg under sommaren.

Sedan var det att måla med grundfärg igen (hela staketet). Här måste jag nu även tacka min granne Katrin som hjälpt mig lite. TACK. När det nu torkat är det täckfärg som gäller. Nu är jag nästan klar men jag kan bara måla på eftermiddagarna när frosten försvunnit. Tack vare frosten så har jag nu idag även lagat staketet med nya plankor där det blivit hål och målat dörren till lekstugan.

Det tar lite tid att ordna detta när man samtidigt ska passa sina barn och serva dem med lunch, mellis, toabesök mm mm. 

Snart klar men lägger nu ut bilden på mitt j..la staket.


Kungasöner och prinsessor

Oj va roligt vi hade på eftermiddagen idag.

Vid 15 tiden levererades paketet med sakerna i som jag ska visa upp på några partyn.
Det var som julafton för mig och barnen. Eftersom jag varit ute och målat tidigare så gick jag runt i gråa långkalsonger och en svart tröja.

Det var som julafton när vi öppnade paketet. Prinsessklänningarna och riddardräkten passade inte mig så dessa fick flickorna låna. Jag fick ta drakhuvan och batcapen. Tror ni jag var snygg när Tobias kom hem (grå långkalsonger, drakhuva och batcape).

Sedan var det dags att byta om och sticka iväg till spinningen. När jag sedan kom tillbaka stod flickorna som små ljus och frågade snällt om de fick låna kläderna igen. Självklart fick de det om de lekte lite försiktigt i dem.

Min stora prinsessa ville vara en kungason (jag blev väldigt förvånad) o rädda prinsessan som blivit förtrollad och somnat. Det slutade med att hela familjen lekte prins, prinsessa, drottning och kung förutom lilla prinsen som redan somnat. Jag småler hela kvällen nu för att tjejerna var så underbara. Nog för att den där kungasonen ibland var lite vild och viftade med svärdet som en galning. Här kommer några bilder. Så himla söta.



Clara som kungason



Cornelia som kungason



Cornelia, prinsessa som gillar skor



Här är en bild på drakhuvudet som jag hade på mig. Killen på bilden passar bättre i den än va jag gjorde.
Tobias provade den också så jag fick skratta gott åt honom.

Min lilla pappa

OOOO va roligt.

Skoj när några läser min blogg.
Fick en liten kommentar från min kära far nu som följer min blogg. Mamma har visst blivit omöjlig hemma nu när jag skrivit så mycket bra om henne.

Min pappa är också väldans duktig. För några år sedan var han här och hjälpte oss att få ordning på altan. Han är driftig och såg till att det blev asfalt på uppfarten hemma hos oss också.Tycker att min pappa har förvandlats till en mer och mer modern karl. Nu (iallafall när vi är hemma) så lagar han mat, tvättar, dammsuger mm. Vet inte om det är någon kris men just nu lägger han mycke tid på att träna. Friskvård är bra att han sysslar med. Sedan är han suverän med barnbarnen. Men man blir väl bra på sånt när de bara blir fler och fler.

I sommar fyller pappa 60 år så vi får väl komma på någon superpresent till honom. Maila gärna förslag till mig men lägg det inte som kommentar i bloggen eftersom han läser allt.

Du är välkommen pappa att bo här en vecka du också om du vill!!!

På torsdag kommer jag att åka upp till Idre och umgås med mina föräldrar igen. MYSIGT. 

hihihi spännande att se hur lång tid det tar innan du kommenterar detta ;)


 


Spännande vecka

I morgon kommer mina saker som jag ska visa när jag ska hem till mina vänner.

SPÄNNANDE

Har börjat prata med tjejerna att sakerna som kommer är mina och att de kanske kan få låna dem ibland om de är snälla. Hur lätt kommer det bli att försöka ha leksakerna och utklädningskläderna för mig själv.

En sak som jag tror kommer bli en storsäljare är bat-cape (batman på en sida och spindelmannen på andra).



Återkommer så får ni höra vad som säljs bäst.

Kladdkaksmuffins

Överraskade mina tjejer med ett litet bak.



Överlyckliga!!!



Väntar nu på en granne med familj så vi får sällskap till fikat!


Nyinköpt

Måste bara visa vad jag köpte på Stil här i Mora.
Jag blev helförtjust. Bilden visar en röd men jag köpte svart/grå.

Sen körde jag utan skärp i midjan och den hänger jättefint.


Isac i sin söta dress

Här kommer en liten bild på Stålmannen


Söndag kväll

Idag har nu Tobias kommit hem. Skönt. Han har nu varit borta på älgjakt en vecka samt hockeymatcher.

Mamma har varit här under veckan och jag tycker det är så mysigt, trots att hon ständigt driver på mig att plocka. plocka och plocka. Det som är svårast nu är att försöka hålla ordning så att det inte förfaller. Lättare att hålla undan om det bara lite att ta rätt på. Gäller bara att försöka få ordning på mina små prinsessmonster som strör kläder omkring sig. Sen har vi lilla Isac som har blivit väldigt duktig på att tippa ur sin leksakslåda och sedan glida på rumpan med dem så att det ligger i utspritt i hela köket.

Mamman i huset ska vi väl inte tala om ens. Hennes gener spökar väl i samtliga av barnen. Duktig på att sprida ut kläder men också väldigt effektiv att plocka i ordning när det behövs. Hon har även en tendens att gå ner i lågvarv vissa dagar, det är då det märks hemma.

Många kompisar har sagt - Det är så skönt att komma hem till dig Nettan, du har precis som hemma hos oss, lite saker framme och det syns att det bor någon här.    Ska jag ta det som en komplimang eller??? Har börjat fundera på det nu de senaste gångerna.  (känner ni igen er att ni sagt detta så ta inte illa upp, läs vidare)

Jag kom fram till att jag, Nettan vill även kunna koppla av och njuta av livet. Jag vill inte springa runt och plocka hela kvällarna och må dåligt för att det finns tvätt i tvättkorgen eller att skorna i hallen står lite huller om buller. Jag vill kunna sitta och kolla på tv och INTE BRY MIG ibland. Jag behöver den lilla stunden där jag bara kan sitta och glo.

Mitt motto:
Hellre lite skit i hörnen än ett rent helvete.

God Natt.
Ha en ny skön vecka med en massa tid då man bara kan sitta och GLO.

Kolla, detta köpte jag åt Isac

Titta så sött. - Ja mamma jag vet att det är fullt i garderoberna men denna kunde jag bara inte motstå.



Duracell kanin


Min mammas nya smeknamn. Passande faktiskt och det tror jag hon själv tycker.

Under denna vecka har hon nu:

* Sorterat ur kläder som barnen vuxit från samt lagt dessa i storleksordning
* Rensat saker ovanför garderoben i tvättstugan
* Hjälpt mig tvätta undan allt i tvättkorgen
* Tvingat mig att ordna till mitt syskrin
* Fållat upp mina köksgardiner
* Lagat diverse kläder
* Sorterat skräp som skall till återvinningen
* Lagat däck på min cykel
* Lekt med barnen
* Passat Isac när jag arbetade lite extra
* Torkat rent min micro (det gör hon alltid hemma hos mig)
* Vad hon gjort ute i förrådet vet jag inte än (har inte kollat)
* Städat flickornas rum och fått dem att hjälpa till
* Jag har säkert glömt en massa punkter nu men då får du mamma lägga till det i dina kommentarer ;)

Måste säga till mitt försvar att det inte är så skitigt här hemma men min mamma hittar alltid på något oavsett hur det ser ut och det är jättebra. Jag har även deltagit i några av ovannämnda punkter så ni inte tror att jag bara sitter och kollar när hon fixar med allt. Jag har ordnat samtliga luncher och middagar så det lämnade jag inte åt henne.

Skönt att få struktur. Nu är det upp till mig och min man samt barn att hålla efter. Nu har hon hotat med att om vi inte håller efter detta så kanske hon endast stannar en helg nästa år.

Jag vill ha min mamma här en hel vecka så nu får jag väl bli lite vuxen lägga datorn åt sidan och plocka ur diskmaskinen. 

Tack mamma och pappa för en trevlig kväll. Hoppas maten smakade. Få se om du får ta med raclettegrillen hem på söndag eller om vi behåller den här i Mora.

// God Natt



Alla mina bollar

Nu ska jag försöka att få balans i mitt liv och då tänkte jag att det bästa är väl att skriva ner allt så jag har koll på läget.

Först och främst är jag Jeanette en jänta från Idre, därefter är jag fru och mamma. Detta tar väl mest energi från mig men är väl också det allra bästa i mitt liv. Det jag menar med att jag är en jänta är väl att jag aldrig kommer att växa upp men jag ville också försöka printa ner att jag har egna intressen förutom min familj. Det jag gör då är väl att tränar (spinning, dans och vid några tillfällen även promenader) eller träffar mina vänner.

Nu har jag även börjat arbeta lite på fredagar för att komma in i jobbet lite innan jag ska gå upp på heltid (Tobias är hemma från 1 januari) samt att hjälpa mina kollegor när de har fullt upp.

Jag har i ca 2 år varit Ordförande i områdets samfällighetsförening. Även det är roligt men kan även vara en utmaning ibland. Jag vill gärna se resultat omgående men har i och med detta lärt mig att många saker kan ta lite längre tid än vad jag tror.

Som ni vet har jag nu även tagit på mig att bli lite homeparty säljare www.o-rasa.se . Ska bli spännande att se hur jag klarar av den rollen. Har bokat 4 visningar i Idre nästa vecka.

Hur många bollar klarar man av på samma gång?
För min del räcker det nu tror jag. Eller???


Min lilla mamma

Jag tycker det är så mysigt under älgjaktsveckan för då kommer min mamma till Mora och passar upp på mig och mina barn. Under dagarna så röjer vi överallt och sedan på kvällarna sitter vi i varsin soffa och halvsover.

Även fast det inte är så långt mellan Mora och Idre känns det så skönt att ha henne här en hel vecka. Många andra kompisar har antingen mor/svärmor på orten och på så sätt får lite avlastning. Min mamma ställer upp när det verkligen behövs men just att ha henne här känns så bra. Det är ju inte så lätt att en annan vanlig eftermiddag säga att - Vi orkar inte laga mat idag, vi åker till mamma och pappa och äter.  Man sätter sig inte gärna 1.5 timme i bil enkel resa för den saken.

Tack mamma för att du finns och för denna vecka då vi får hur mycket som helst gjort.

Kolla in denna produkt.

Jag blev helt såld. Kolla in vad jag köpte idag.

Historien bakom är att min mamma berättade att svägerskan köpte samma produkt fast lite större.
Vi var på Ica Maxi och inhandlade dessa påsar för att försöka få bättre utrymme i förrådet.

I denna påse ligger 4 st stolsdynor till mina utemöbler.



Kolla resultatet!!!!



Mitt nya intresse kommer snart att vacuumpacka hela förrådet. Spännande.

Datorstrul

SUCK, SUCK , SUCK

Det är inte så roligt att ringa internet supporten. Många gånger tror de att man är helt korkad (o det kanske har att göra med att många är det).

Satt ungefär en halv timme och lyssnade och gjorde som tjejen på supporten sa. Hon hittade ingen lösning.
Då bad hon mig att prova koppla upp mig på en annan dator och sedan ett annat modem. Det hon sa var att om problemet kvarstod så skulle jag ringa och så skulle de kostnadsfritt skicka ett nytt modem

Det fungerade inte att koppla upp sig på andra datorn men sedan använde jag mig av det trådlösa systemet och kom åt grannens nätverk (tack), där fungerade internet. Skönt att det inte var inställningarna på min dator som var felaktiga.

Ringde en gång till för att berätta och se om de kunde skicka det där modemet som hon pratade om. NIX. Vet inte om hon loggade vårt samtal för dåligt för jag blev jag tvungen att göra allt en gång till. 30 minuter till försvann från mitt liv och han kunde inte heller fixa till problemet.

Tror ni nu att mitt kostnadsfria modem är på väg???   NEJ

Mitt ärende har nu skickats vidare till Level 2. Inväntar besked och det skulle ta 3-5 arbetsdagar. Beskedet skulle komma via sms. Oj så personligt.

Tackar mina grannar ännu en gång för att jag får surfa via dem. Hur skulle jag annars klara mig.



Hemfärd


Tjänsten som ställföreträdare

Jag fick inte tjänsten som ställföreträdare. Gör mig egentligen inget heller. Trodde min kollega skulle få den men det blev juristen istället. Motiveringen var att min kompetens skulle passa sig bättre om jag hoppade på utvecklingsprojekt inom lantmäteriet. Jag håller nog med henne. Roligare med utvecklingsarbete än att attestera tidrapporter.

Dopet

Här kommer bilden från dopet. Lite klurigt att få en bra bild med solen skinande rakt in i kapellet.

Körslaget

Nej caroline va valde du för låt. Svårt att få den att bli bra. Hoppas ni blir kvar ändå då jag vet ni har mer att ge.

Full fart!

Hela syskonskaran samlad med barn och självklart även min mor och far. Allt i ett hus. Härligt. Det är minusgrader ute och vi har just varit på en promenad inklusive en fika på Ica. Ska snart äta lite revbenspjäll med coleslaw och potatis. Mumma. 

Brorsans Charlie skall döpas idag så på eftermiddagen blir det att färdas upp till fjället och besöka fjällkapellet. Kommer inte ihåg när jag var där sist. Sedan blir det nog en härlig smörgåstårta och även lite vin.

Bildbevis kommer senare idag. 

Skönt att äntligen vara ute på nätet igen fast nu från pappas dator.  


Spännande

Idag borde jag få besked om ställföreträdar tjänsten.

Inredning och leksaker

Ja i går bestämde jag mig. Jag som aldrig tänkt att jag skulle göra något sånt här. Vi får väl se hur det går framöver. Jag ska börja sälja inredning och leksaker på homepartys.

Hur kunde jag komma på den idén? Ja får väl tacka eller skylla på min vän i Hudiksvall som varit på ett sånt här party. Lät som om hon var helt betuttad i en massa saker. Gick själv in på deras hemsida och kollade. Det var faktiskt mycket som jag själv vill ha och som jag vill att mina barn ska ha.

Är lite emot detta med att åka runt att sälja men det har ju ofta med prislappen att göra. Fördelen med detta att det var bra inredningsdetaljer och leksaker till bra pris. Samtidigt har man möjlighet att spara lite tid när det gäller att handla julklappar och på samma gång ha trevligt och träffa sina vänner. 




Jag gjorde ett litet fotokollage så att man snabbt kan se vilken typ av inredning som går att köpa av mig. Många saker var riktigt toppen. Eftersom jag gjorde detta kollage blev jag även tvungen att göra ett med en liten del av alla barnleksaker.




Gå själv in och kolla på www.o-rasa.se är det något som verkar intressant så kontakta mig. Jag bokar gärna in visning hemma hos dig. Kram på er alla vänner nu ska jag försöka slita mig från datorn och vara social här hemma.


Min lilla son

Läste ett protokoll från jobbet nyligen där det stod att jag skulle tillfrågas för att jobba lite extra.

Pratade med min man och kom fram till att jag skulle kunna jobba 1 dag i veckan för att spara föräldradagar. Idag jobbade jag halva dagen när tjejerna var på dagis. Isac tog jag med mig. Den lilla pojken är så himla nöjd. Får han mat regelbundet och sova lite då och då så är humöret alltid på topp.

Vi va på jobbet över 4 timmar idag och där satt han på golvet och lekte (sov två stunder också). De enda gångerna som han blev förbannad och skrek var när han välte över på magen när han försöker ta sig framåt. Tror att jag gjorde lite nytta på jobbet nu idag. Det var roligt att vara tillbaka och alltid lite konstigt att allt kommer tillbaka till en så fort. Lite problem med lösenord men det ordnade sig snabbt.

I slutet av veckan får vi väl besked om vem som blir ställföreträdande chef också. Spännande. Jag har 25 % chans att få tjänsten.

I morgon är det dans o då kommer väl hela min blogg handla om det.

Isac sitter på golvet och leker.


Vad gjorde jag förr!?!?

Har funderat mycket vad jag gjorde på min fritid innan jag fick barn. Är det någon som kommer ihåg?

Visst jag spelade fotboll för hundra år sedan (men tänkte mer på åren 2002-2003), vi festade lite mer. Men jag vet att jag städade inte alls lika mycket som idag. Var lika slarvig med kläderna som nu. Diskade inte så ofta (trots att vi då var utan diskmaskin). Inte tränade jag så himla mycket heller.

Va sjutton gjorde jag på eftermiddagarna? Vi kan ju även prata om helgerna. Visst man var väl på krogen åtminstone lördagkväll och förfesten kanske startade kl 19. Var det så att man satt mycket på Helmers? Eller sprang på stan och handlade, eller satt jag bara o glodde på tv???

Jag kommer inte ihåg!!!!
Någon som vet vad jag gjorde efter arbetet under 2002-2003 ?

Äntligen klar med blommorna

Här ser ni mina uteblommor. Hoppas på att ha så här fint hela vintern.



På bilden under kan man även se den nya trallen.



Skulle flytta ut krukorna i förrådet men kom på att även dessa kan användas.

Hoppas på nytt liv

Här kommer en liten bild på mina stackars blommor som jag lät vara kvar ute trots frostnätter. Nu är de iallafall planterade i ny jord en lördagskväll. Då kan man väl också säga att de fått kärlek. Jag har nu ägnat nästan 2 timmar åt dessa o några till. God natt.



De får stå och gömma sig bakom mina ordinarie köksblommor i väntan på att bli stora och fina.


Oj vilken bra dag!!!

Vad skönt det är de dagar man känner att man verkligen presterat något.

Vi startade tidigt i morse med att åka men allt skräp till tippen.
Sedan plockade jag ihop utemöblerna o sommarblommorna på altan och fixade ordning inför vintern.

Nu är altan, carporten tom från skräp. Gräsmattan med alla leksaker har jag också städat i ordning. Man vet ju inte om det blir snö i natt. Det sägs så från olika håll.

Tobias har börjat byta trall på farstukvisten, det blir stor skillnad (synd att virket tog slut annars hade det varit klart nu).

I morgon ska jag få fram vinterblommorna. Struntade i ljung i år o köpte några andra fina växter med silverkvistar. Blir nog bilder i morgon när det är klart. Ska försöka ta rätt på alla mina stackars pelagoner. Vill inte kasta dem. Kan bli fint i fönstren sen när de har återhämtat sig efter frostnätterna.

Bilden här är tagen från nätet men i mitten ser ni silvergirlang.



Hela familjen utom lillebror sitter nu i soffan och väntar på "KÖRSLAGET". Ska bli spännande att se hur Stefan med Älvdalskören står sig mot resterande lag.



Fredagsmys

Familjen sitter på golvet o bygger tågbana. Jag passar på att skriva lite i bloggen.

Hur gick nu intervjun?

Jag har ingen aning!!! Det kan ha gått precis hur som helst. Min chef har ganska bra koll på oss alla fyra som sökt tjänsten och vem som helst av oss kan tilldelas den.

Nu var det en utomstående som kom med alla svåra frågor som man då ska ha ett bra svar till. Inte ett tillgjort svar utan jag måste ju beskriva mig själv för samtidigt sitter ju chefen i samma rum och hon vet ju om jag pratar om mig själv eller om jag spelar en roll. En sak vet jag och det är att jag några gånger kanske tänkte lite för länge. Sedan använde jag ordet effektivt flera gånger. Men jag strävar efter resultat så att vi alla på jobbet är så effektiva som möjligt. 

Jaja vi får väl se nästa vecka om jag får tjänsten eller inte. I annat fall så har vi nu kommit fram till att vi kanske ska ha "rådgivare" på mitt jobb och då får jag väl annars sträva efter att få det jobbet.

I morgon är det dags att städa och göra vinterfint ute. Hörde att det kunde komma 1 dm snö här i trakterna. Vi får väl se.


Dum - Dummare - Jeanette

Ja vad trodde jag. Sonen vaknade 03.15 i natt. Självklart. Han somnade för natten kl 16.30. Vad gör jag nu då var min tanke. Finns två alternativ .
1. Gå upp med honom (inte bra för mig eftersom jag sovit 3 timmar)
2. Ger välling o hoppas på att han somnar om.

Det blev välling o han somnade om till 07.15 (SKÖNT)

Men när jag var uppe så kom en massa tankar. Bla. om min rubrik.

På gymnasiet har jag ett minne av att någon hockeykille använde utrycket till en svenskalärare (Gajé tror jag hon hette) . Tankarna for vidare till vår stackars svenska lärare i Gymnasiet Adéle. De första dagarna på gymnasiet fick vi höra att föregående klass hade fått henne att gråta. Vi i vår klass kunde ju inte vara sämre så jag vet inte hur många gånger hon gick från klassrummet gråtandes. Va elaka vi va. Jag var inte så delaktig i själva retandet men jag var väl en av alla som tyckte det var jätteroligt.

Idag är det fredag och jag ska till mitt jobb på arbetsintervju för tjänsten Ställföreträdande Enhetschef. En liten fundering är om chefen redan har beslutat vem som är aktuell o att detta bara är ett spel för galleriet. Hoppas att man har en liten chans iallafall. Återkommer med information om hur det är att sitta och bli intervjuad av människor man nära känner.

Min Passion

Ni som följer mig på Facebook vet nog vad jag brinner för förutom min familj.

Streetdance

Det går inte att beskriva med ord hur roligt jag tycker det är att gå på en riktig dansskola och lära mig lite moves. Men jag ska försöka förklara.

När klockan är 17.00 börjar jag att funder på vad jag ska ha på mig på dansen. Jag har inte köpt några coola mysbyxor än som alla coola dansare har. Men snart blir det att inhandla sådana.



När klockar än 19.00 står jag nästan i hallen och hoppar. Bara en timme kvar tills jag ska få dansa igen. Tänker på stegen "hur gjorde man nu igen..."

Klockan närmar sig och jag åker dit.  Ställer mig på "min" plats (till vänster långt fram) för där känner jag mig bekväm plus att jag kan då lätt kopiera lärarens rörelsemönster. Sedan kör vi igång.

Det är inte så svåra steg men jag fokuserar på att hitta rätt "gung". Första dansen är Street och den andra är lite mer latino. Det är så himla roligt att dansa. Svetten rinner i slutet o jag tänker "snälla en gång till". Men det är slut denna gång.

På vägen hem är jag lycklig men även lite nedstämd för det är en hel vecka till nästa gång. Vid bastubacksbron kommer jag på att nästa år kanske jag ska dansa två gånger i veckan om tiden finns. Eftersom jag då har börjat arbeta så kan jag ta dansen som friskvård och inte behöva betala allt själv.

Har ni chansen att dansa så prova. Jag brinner för detta och jag är värd att få dansa en gång i veckan.


Egen tid

Mina underbara barn ligger nu och sover. Gubben min har åkt iväg på hockeymatch till Kristinehamn. För er som inte vet har han slutat spela hockey och startat sin karriär som 2:e tränare för B-juniorerna här i Mora. 

Nu har jag min egen tid.
Vad gör jag då?
Jo eftersom jag inte orkar fundera så mycker så sitter jag och spanar på Facebook samt skapar en blogg. Här kommer det sen att finnas en massa information om vad som händer och vad som hänt i mitt och familjens liv. Höres!!

Välkommen till min nya blogg!

Ok. Nu har jag också börjat blogga. Vi får väl se vart jag hamnar o hur mycket som hamnar här.

Jag tänkte lite att eftersom jag tillbringar ganska mycket tid framför datorn så kan jag väl lika gärna blogga. Tycker det är roligt med design av hemsidor samt att skriva texter så detta är väl det närmaste yrket Informatör som jag kan komma. Roligt om ni följer min blogg framöver.

RSS 2.0