Roligt nu igen.

För någon månad sedan var jag så himla besviken på mitt arbete för att jag kände mig åsidosatt och bortglömd.

Nu har det skiftat. På måndag ska jag åka på projektkurs till Arlanda och vecka 11 har jag fått förtroende till att planera och hålla i en fortsättningskurs för nya handläggare. Det ska bli jätteroligt. Jag ska föra anteckningar över vad jag gör under detta år nu så jag har några ess när det är dags för att löneförhandla nästa höst.

Är det så att jag känner mig lika besviken nästa höst så har jag ännu mer i portföljen att presentera om det skulle bli aktuellt att byta arbetet. Just nu känner jag mig nöjd.

En liten kommentar som jag fick på jobbet i veckan va. - Nettan, du har ett sånt härligt skratt. Vad glad jag blev då, tack Katrine för den kommentaren. Jag skrattar mycket på jobbet och har roligt. Hoppas att det smittar av sig. Å ni som var på mitt bröllop eller känner mina mostrar samt mamma vet att roliga skratt finns ju i släkten.

En tanke jag hade idag

Jag och min man var ute en sväng trots min förkylning och handlade. Mitt i en rondell så blev vi tvungen att stanna för att en lastbil körde så fort. Lastbilen stannade också till slut (jag svor till honom genom rutan) och vi körde vidare.

När vi kört 100 meter var det en dagisfröken med 6 barn som gick över vägen som vi stannade för. Då kom min tanke. Tänk om våran händelse i rondellen gjorde så att barnen klarade sig från att bli överkörda av en lastbil. 

Lite spännande och skrämmande egentligen och fundera på hur mina händelser/hur jag reagerar egentligen påverkar andra. Har ni sett filmen "Pass it forward"? Otroligt bra film men sorglig.

Uppskjutet veterinärbesök

I morgon är det dags för att besöka veterinären igen. Tobias och Isac ska åka med Svea till Falun. Svea har blivit betydligt bättre nu men är fortfarande gul i ögonen. Jag tror att vi kommer skjuta upp besöket någon vecka för det känns lite riskabelt att ge sig ut på vägarna nu när det snöat så mycket. Vi vet ju inte hur bra man plogar neröver och det är ju inte livsviktigt att kolla henne just i morgon.

Jag har nästan tagit beslutet att de inte får åka i morgon. Rädd om min familj.

Hjärntvättad

Min man har så länge som jag känt honom haft ett otroligt intresse för musik. Spotify är hans bästa vän, där kan han lyssna på allt och sedan köpa skivorna han tycker är bra. JA han är en av dem som fortfarande köper skivor. Man ska stötta artisterna och betala dem för det de gör.

Nu har han börjat föra över detta intresse på vår son (flickorna är redan förlorade till musikens värld). Älskar dessa två bilder men har lite svårt att bestämma mig för vilken av dessa två jag ska förstora.

Vilken bild tycker ni jag ska förstora?
(det blir väl till slut så att jag måste förstora båda två)

Bild 1


Bild 2



Svea

Min och Tobias första "bebis" vår hund Svea mår inte bra. I februari fyller hon 9 år och vi hoppas att hon får leva tills dess och ytterligare några år.

Hon har en inflammation runt bukspottkörteln som vi hoppas håller på att lägga sig. Veterinären sa i fredags att det såg bättre ut. Nu är det levervärdena vi är oroliga för. Hon är gul i ögonvitorna och väldigt trött. Ligger stort sett hela dagarna. Hoppas att hon går upp i natt och äter lite. Tror hon har rasat ca 5 kg nu under sjukdomstiden (hon var en lite kraftig setter förut för hon fick smaka på barnens rester ibland).

Nu har vi tänkt att vi ger henne antibiotikan vi har kvar och ser sen om hon blir piggare efter den kuren. Ser vi ingen förbättring så finns det väl bara en sak och det är väl att åka till veterinären och låta henne somna in.

Jag äär inte redo att mista min Svea än men jag vill inte heller att hon ska ligga och må dåligt. Här hemma tar vi en dag i taget nu. Håll tummarna nu att hon blir bättre i natt.

Kram kram


Ingen riktig bra start på det nya året.

Jaha. Oj va jobbigt men hundar som råkat äta annat än mat. Jag har nu i två dagar varit stamkund hos veterinärerna i Mora. Lever och njurvärden på vår hund Svea var ok, men det såg att det fanns någon infektion i kroppen. På röntgen såg det något främmande föremål. Efter det har vi varit dit 3 gånger på ytterligare röntgen för att se om föremålet rört sig, men det har inte gjort det än.

I morgon åker vi med henne till Falun för att läga in henne där. Kommer det inte ut naturligt så misstänker jag operation på torsdag. Tur att man har försäkrat henne men frågan är hur lång det täcker. Jaja det blir nog bra. Svea har många år till att leva så det här fixar vi.

Håll tummarna för oss nu i natt att föremålet börjar förflytta sig mot utgången.

Spana in denna gamla bild på mig och Svea. Säkert 8 år sedan om inte mer.



Eller här på Svea och hennes kompis Nestor


Gaaahhh!!

Just nu känner jag att jag att jag varit inne och hemma för mycket. Måste ut. Få luft. Kanske träna. Rensa allt som behöver tömmas. Gaaaahhh.

Mannen i huset är helt upptagen med FM Matsson Cup och det har jag vetat om länge men nu är jag lite less. Fick en sms förfrågan om att köra spinning i morgon och tackade JA. Skönt. Tur att det finns grannar som ställer upp när man behöver barnpassning. Men tills dess. Va ska jag göra! Tänkte fajtas lite med mitt Wii spel men den har lagt av nu. Måste få igång det igen. SUCK.

Det är nog nästan första gången nu som jag tycker att det ska bli skönt att jobba!! Då kan man längta hem till barnen istället för att längta iväg på träning eller annat.

Nytt.

Ja nu har det äntligen blivit nytt år. Julen är förbi och ut i förrådet ligger nu julgranen och tomtarna.

Jag fick en slant till jul av min mamma och pappa men efter en dag så sa min mor att jag inte skulle röra pengarna på en månad eftersom jag har så himla mycket. Inte många som får en julklapp med ett sånt krav. Julklappen ligger nu i vardagsrummet under soffbordet. Kolla så fint det blev!



Visst lyssnar jag på min mamma, men inte alltid.

Vi flyttade undan fotöljerna som hör till soffan och ställde det mot väggen längre bort. Jag är nu hur nöjd som helst med vardagsrummet. Några av barnens julklappar är också med på bilden.



RSS 2.0